Το 10ο  Δημ. Σχολείο Ιωαννίνων και το 1ο Δημ. Σχολείο Περάματος συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων

παρουσίασαν το διασχολικό-πολιτιστικό πρόγραμμα «Μετανάστευση: μια παλιά ιστορία που συνεχίζεται?» την Παρασκευή 16 Μαΐου (ώρα 7 μ.μ) στον Πολιτιστικό Πολυχώρο«Δημ. Χατζή» (Παλιά Σφαγεία)

            Με αφορμή το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης το οποίο λόγω της οικονομικής κρίσης γίνεται ξανά επίκαιρο και τον τρόπο που επηρέασε και επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις τέχνες γενικότερα, οι μαθητές των σχολείων μας μέσα από κείμενα, τραγούδια και δρώμενα παρουσίασαν το αποτέλεσμα της πολύμηνης συνεργασίας τους.

            Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι υπεύθυνοι δάσκαλοι της Μουσικής Αγιοπετρίτου Σοφία και Παππάς Νίκος και την επιμέλεια  των κειμένων και σκηνοθεσία οι δασκάλες Ζήκου Βάσω, Λέκκα Κατερίνα, Τσίντζου Αθανασία.           

            Συμμετείχαν εθελοντικά οι: Παπουτσής Γιάννης (τραγούδι), Παπουτσή Ερμιόνη (τραγούδι), Πρέντζας Χάρης (κιθάρα), Σταυράκης Αντρέας (μπουζούκι).

           

Παρέστησαν οι:

Γαβριήλ Παπαναστασίου, Δήμαρχος Ζαγορίου

Γκόγκος Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών και Πρόεδρος Οργανισμού  Σπηλαίου Περάματος

Παπαγεωργίου Χρήστος, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

Λιάτσου Λαμπρινή, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

 

Βίντεο:  2013-2014/«Μετανάστευση: μια παλιά ιστορία που συνεχίζεται?»