run&out logo  Στα πλαίσια της συνεργασίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στο

πρόγραμμα «Run μαζί, out στην αυλή», οι μαθήτριες και μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά μεταξύ τους, « ζωντανά» όπως λέγεται στη γλώσσα των ΜΜΕ.

520

  Την Πέμπτη 26/3/2015, με τη βοήθεια της τεχνολογίας (ΤΠΕ) τα δύο σχολεία και οι δύο πόλεις, Αθήνα και Ιωάννινα, συνδέθηκαν μέσω Skype και αντάλλαξαν ερωτήσεις-απαντήσεις και πληροφορίες. Το κύριο βάρος έπεσε στο RunandOut και στα παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτελούν ουσιαστικά το κύριο πεδίο του προγράμματος. Το σύνολο των παιδιών κλήθηκε να ψάξει τρόπους και μεθόδους ώστε να εμπλουτιστούν τα όσα ήδη υπάρχουν… «πάνω στο τραπέζι», ενώ συμφωνήθηκε και η ανταλλαγή επίσκεψης των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των δύο σχολείων, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά τις δραστηριότητες που γίνονται στην πόλη-έδρα του «συνεργάτη» τους, αν τις δοκιμάσουν βιωματικά και να λύσουν τυχόν απορίες τους.

521

  Ευχαριστούμε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου για τη συνεργασία και ευελπιστούμε σε ακόμα πιο διευρυμένη συνεργασία και στο μέλλον. Επίσης του απευθύναμε πρόσκληση να συμμετάσχει φέτος και στο πρωτάθλημα του RunandOut, την οποία θα χαρούμε πολύ ν’ αποδεχθεί.

522