Το σχολείο μας συμμετέχει  στο διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους Run&Out.

Camera Zizanio 2012

Η Camera Zizanio πιστή στο ραντεβού του Δεκέμβρη στον Πύργο, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ετοιμάζεται για 12η χρονιά να υποδεχτεί τις νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

  Γι αυτό καλούμε τα σχολεία, αλλά και ανεξάρτητους νέους δημιουργούς (μέχρι 20 χρόνων), να υποβάλλουν  τις ταινίες τους για να προβληθούν (και να διαγωνιστούν) στηνCameraZizanio 2012.

  Στην CameraZizanio, γίνονται δεκτές δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών ή συλλογικών πρωτοβουλιών.

  Διαγωνίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

  Οι κανονισμοί και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας http://camerazizanio.net. Πληροφορίες σας παρέχουμε στο τηλ. 2108664470 και στο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Η CameraZizanio  πραγματοποιείται παράλληλα με το 15ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους την εβδομάδα 1-8 Δεκεμβρίου 2012 στον Πύργο Ηλείας και αποτελεί την κορύφωση της ετήσιας δραστηριότητάς μας.

  Στο Φεστιβάλ Ολυμπίας προβάλλονται επαγγελματικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, οι οποίες διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEFκαι η UNESCOγια τον «Κινηματογράφο για Παιδιά και Νέους».

  Όσοι αποφασίσουν να βρεθούν στον Πύργο αυτή τη βδομάδα είναι σίγουρο ότι θα ζήσουν τις ξεχωριστές στιγμές που προσφέρουν τα δυο Φεστιβάλ, που θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους στον κόσμο, με τις εξαιρετικές επιλογές ταινιών, τα κινηματογραφικά εργαστήρια, τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και τη εκρηκτική πολυεθνική ατμόσφαιρα που μόνο οι νέοι ξέρουν να δημιουργούν.

  Γι αυτό καλούμε τα σχολεία να προγραμματίσουναπό τώρα την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Ηλεία, ώστε μαζί με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να επισκεφθούν και την Αρχαία Ολυμπία και άλλους αρχαιολογικούς (και όχι μόνο) χώρους.

Ραντεβού στον Πύργο στη μεγάλη γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας! Τη πιο δυνατή απάντηση στη μιζέρια της καθημερινότητας και της κρίσης.


 

 

Περισσότερα: http://camerazizanio.net