Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους: «Ένας πλανήτης?. μια ευκαιρία»

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης που υλοποιεί τα τελευταία 5 χρόνια, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, στο πλαίσιο των δράσεων ΕΚΕ, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, συνδιοργανώνουν τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης? μια ευκαιρία». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων ( Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας που λειτουργούν στο εξωτερικό.

       Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός του και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.

    Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική κι άκρως διασκεδαστική δράση με συνολικά 34 μαθητές από τη Στ τάξη. Επιλέξαμε τη θεματική ενότητα «Αθλητισμός» και δημιουργήσαμε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο και θέμα το δικό μας άθλημα, το «RunandOut». Η φαντασία, η δημιουργικότητα, το κέφι κι ο αυθορμητισμός ήταν τα βασικά συστατικά της όλης μας προσπάθειας! Φυσικά καθοριστικός ήταν ο ρόλος του κ. Μιχάλη Μερτζιανίδη με το υπέροχο κείμενο που μας έγραψε και τη σκηνοθετική του επιμέλεια!

   Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας, αλλά και στον Κινηματογράφο ODEON Παραλίμνιο των Ιωαννίνων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Μήτταρη για τη διάθεση της αίθουσας των γυρισμάτων και τη δική του καλή διάθεση να μας ξεναγήσει στους χώρους και στα μυστικά της δουλειάς του. Επίσης, τον κ. Μενέλαο Συκοβέλη για την ανεξάντλητη δημιουργικότητα κι υπομονή του και για τις ώρες που πέρασε μαζί μας, προσπαθώντας να μας κάνει να φανούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι ηθοποιοί στην οθόνη με τα δικά του μαγικά πλάνα! Τον κ. Μιχάλη Μερτζιανίδη και την κ. Ξένια Ζδράβου που μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να μάθουμε τις ατάκες μας και τους βγάλαμε τη ψυχή μέχρι να τις πούμε! Τον κ. Θόδωρο Ροντογιάννη, την κ. Κουταλά Δήμητρα και τον κ. Βασίλη Χουλιάρα που τους βγάζουμε γενικώς τη ψυχή όλη τη χρονιά!

    Το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων, καθώς και το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου μας και γενικά τις οικογένειές μας για τη συμπαράσταση και κυρίως.. για την αντοχή τους, μια και ήταν οι πρώτοι που είδαν το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ταινίας.


Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους- Τίτλος εργασίας: «Run& Out»
Ηθοποιοί: 34 μαθητές και μαθήτριες από την ΣΤ τάξη
Εκπαιδευτικοί: Ζδράβου Ξένια & Μερτζιανίδης Μιχάλης
Ιστοσελίδα Διαγωνισμού: http://blogs.sch.gr/dertv/2011/11/29

Τη συμμετοχή του σχολείου μας θα τη βρείτε στα "Video /2004-2012 /Δραστηριότητες"