Συμμετοχή ως Πρεσβευτής
της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

«Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»


   Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 θα εορταστεί την Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012. Το σύνθημα του φετινού εορτασμού «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!» αφορά στη σύγκλιση των γενεών, δηλώνοντας την επιτακτική ανάγκη όλων μας να έρθουμε σε επαφή με το Διαδίκτυο για να μπορέσουμε αποτελεσματικά να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές, δίνοντάς τους παράλληλα όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πλοηγούνται με υπευθυνότητα και με ασφάλεια.
   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, προσκαλεί τις σχολικές μονάδες να δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας δικές τους εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο τους, στο φορέα τους, στην τοπική τους κοινωνία. Στόχος των φετινών δραστηριοτήτων είναι να δράσουν από μόνοι τους ως προωθητές των μηνυμάτων δίχως τη φυσική παρουσία των μελών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όντας έτσι πραγματικοί πρεσβευτές του Saferinternet.gr

   Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόσκληση και συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου με δύο δράσεις:

  • poster_10ou

Α)  Δημιουργία poster με κύριο άξονα μία από τις ακόλουθες έξι θεματικές ενότητες:

  Η εικόνα μας στον ψηφιακό κόσμο – η ψηφιακή μας υπόληψη («online reputation»)
  Άγνοια γονέων
  Συνάντηση με αγνώστους (ειδικά μέσω Facebook για παιδιά γυμνασίου / λυκείου)

  Εξάρτηση
  Σκέψου πριν ‘κλικάρεις’!
  Κλοπή ταυτότητας

   Στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν μαθητές από την ΣΤ τάξη του σχολείου μας και συγκεκριμένα οι μαθήτριες Καμπέρη Άννα, Τσιρώνη Δέσποινα (Στ1) και ο μαθητής Τάσος Κωνσταντίνος (Στ2).
 

   Υπεύθυνοι για την επίβλεψη και το συντονισμό της δράσης είναι οι εκπαιδευτικοί ΤΠΕ του σχολείου,
Ζδράβου Πολυξένη και Νάτσης Αντώνης.

Β) Υλοποίηση ημερίδας προς γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», τη Δευτέρα 06/02/2012 στις 6μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.
    Εισηγητές: Ζδράβου Πολυξένη & Νάτσης Αντώνης, εκπαιδευτικοί του μαθήματος Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) του σχολείου μας.