1. Προθεσμία

Κατά το διάστημα 1/3/2023 - 20/3/2023 (ώρες: 13:30-14:00) θα πραγματοποιούνται καθημερινά οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α' Δημοτικού το σχολικό έτος 2023-2024. 

Την επόμενη σχολική χρονιά (2023-2024) στην Α' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017.

 

2. Δικαιολογητικά εγγραφής

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α' τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: 

α. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση γονέα-κηδεμόνα για την εγγραφή του μαθητή στην Α' τάξη

Είναι διαθέσιμη εδώ: Υπεύθυνη δήλωση εγγραφής

β. Αίτηση - Δήλωση συμμετοχής του μαθητή στο Ολοήμερος πρόγραμμα και -προαιρετικά- την Πρωινή Ζώνη

Είναι διαθέσιμη εδώ: Αίτηση συμμετοχής στο Ολοήμερο, την Πρωινή Ζώνη

γ. Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας

Από το σχολικό έτος 2016-2017 και εφεξής, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

δ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Υ1/Γ.Π.161682/22-12-2008 έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπ. Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης), σύμφωνα με την οποία, "είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και γι' αυτό δίνονται δωρεάν στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης, θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβοιασμό των παιδιών τους". Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από: α) Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία ή β) Διευθύνσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα ή δ) Ασφαλιστικούς φορείς ή ε) ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005 (τ.Α' ΦΕΚ 287).

ε. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (είναι διαθέσιμο εδώ: ΑΔΥΜ)

Το Α.Δ.Υ.Μ. (βλ. Φ.6/1094/80261/Δ1, 20-5-2015), καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κτλ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορεά των γονέων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ιατρεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του ΑΔΥΜ είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. 

στ. Αποδεικτικό στοιχείο Διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή, το οποίο γίνεται δεκτό κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου. 

ζ. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου. 

 

3. Χωροταξική κατανομή της περιοχής που καλύπτει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Περιλαμβάνει την περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: 

  • Πίνδου (ζυγοί αριθμοί)
  • Μακρυγιάννη (όλοι οι αριθμοί από τη συμβολή με Πίνδου έως το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και οι ζυγοί αριθμοί από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έως τη συμβολή με την Περιφερειακή)
  • Περιφερειακή (από τη συμβολή με Μακρυγιάννη έως τη συμβολή με Γράμμου)
  • Λεωφόρος Γράμμου (όλοι οι μονοί αριθμοί και οι ζυγοί από τη συμβολή με Πίνδου έως τη συμβολή με Περιφερειακή και η παραλίμνια περιοχή. 

Χωροταξικη κατανομη περιοχης 10ου ΔΣ

 

4. Επικοινωνία - Διευκρινίσεις

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλέφωνο 26510-22566 ή στο email του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.