Ο Πολυδεύκης Ασωνίτης είναι Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Ιωαννίνων. Είναι η τρίτη του κρίση για τη θέση αυτή  μετά από πολύ δύσκολες  διαδικασίες. Είναι Υποδιευθυντής στο

Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Ιωαννίνων. Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Ιωαννίνων τα Μαθήματα: "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση" και "Σύγχρονες Παιδαγωγικές Κατευθύνσεις". Έχει επιλεγεί στο "Πρόγραμμα Μείζονος Επιμόρφωσης" με αριθμό 45 σε σύνολο 365 υποψηφίων, για όλη την Ελλάδα. 

   Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1956. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Είναι πτυχιούχος: 1. της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 2. του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας-Τομέας Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 3. της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων. Το Διδακτορικό του το οποίο εκπόνησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με βαθμό άριστα, διαπραγματεύεται την Παιδαγωγική και Αιαθητική Λειτουργία της Εικονογράφησης στο Βιβλίο Παιδικής Λογοτεχνίας με αναφορές που εμπίπτουν στο χώρο της Παιδαγωγικής και της Τέχνης. Το Μεταπτυχιακό του αφορά την Παιδαγωγική της Τέχνης.

   Το διδακτικό του έργο είναι γνωστό στα Παιδαγωγικά τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα ΤΕΙ Αθηνών και Ηπείρου, στα ΠΕΚ καθώς και στην ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ Ιωαννίνων όπου και διδάσκει.

   Βιβλία του είναι:1. "H Eικονογράφηση στο Παιδικό Βιβλίο", Καστανιώτης, Αθήνα, 2000, 2. "Δραστηριότητες Αγωγής και Μάθησης με το Εικονογραφημένο Βιβλίο και τα κινούμενα σχέδια", Δωδώνη, Ιωάννινα, 2008, 3. "Τοπία παιδικότητας", Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2002, 4. ¨Η καλλιέργεια της εικαστικής αντίληψης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δωδώνη, 2010, 5. Ένας κιτρινούλης φίλος, Ιωάννινα, 2009.  Άρθρα του είναι δημοσιευμένα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά (Σύγχρονη Εκπαίδευση, Σχολείο και Σπίτι, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Διαδρομές, Παιδαγωγικό Βήμα του Αιγαίου, Ανοιχτό Σχολείο, Τα Εκπαιδευτικά). Το βιβλίο του "Η Εικονογράφηση στο Παιδικό Βιβλίο" διανέμεται ως διδακτικό εγχειρίδιο στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δ. Ε. των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Θράκης. Εισηγήσεις του είναι δημοσιευμένες σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Γράφει παιδαγωγικά άρθρα για το ευρύ κοινό στις τοπικές Εφημερίδες των Ιωαννίνων: "Νέοι Αγώνες" και 'Έρευνα".

   Διετέλεσε:  Αντιπρόεδρος της OMEP, Mέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Μέλος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας στο Δήμο Ανατολής Ιωαννίνων, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αμβρακικού Πρεβέζης,  Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Ιωαννίνων.

   Διατελεί: Μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Λάκκας Σουλίου,Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ν. Ιωαννίνων, Γραμματέας Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΤ- ΠΕΣΣ) ΗΠΕΙΡΟΥ, Υποδιευθυντής του ΠΕΚ Ιωαννίνων. Διδάσκει Φωτογραφία στο Θεατρικό Σωματείο: "Εξαύδα", στα Γιάννενα.

Ιστοσελιδα: http://users.sch.gr/asonitis

επικοινωνία-email: asonitisp[@]yahoo.gr

τηλ.: 2651025897, 2651073463

κινητό: 6978958249