ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 04-11-2013

  Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

   Αρχικά ως  Δ.Σ του Συλλόγου θα θέλαμε αρχικά να ευχηθούμε στον καθένα προσωπικά καλή Σχολική Χρονιά.

   Μια ευχή που θα θέλαμε πραγματικά να ακουστεί μιας και τα προβλήματα από την αρχή της είναι έντονα και συνεχίζουν να υπάρχουν σε ένα αρκετά σημαντικό βαθμό.

Σαν Δ.Σ του Συλλόγου συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές του Σχολείου μας.

Παρόλα αυτά όμως η θητεία μας ως Δ.Σ λήγει και ο Σύλλογος μας θα πρέπει να προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το νόμο και όπως ορίζει το καταστατικό του Συλλόγου μας.

 

Αποχωρώντας λοιπόν, κρίναμε σκόπιμο να σας σταλεί μια επιστολή ενημερωτική για το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου ώστε και εσείς από την πλευρά σας να μπορέσετε να αξιολογήσετε τα πεπραγμένα του Δ.Σ.

 

Ξεκινώντας την θητεία μας ως Δ.Σ κληθήκαμε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών να ελέγχουμε ως προς την νομιμότητα του Συλλόγου.

        Ο Σύλλογός μας ήταν από τους πρώτους που είχε διεξάγει και τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες               εκλογών, με εναρμονισμένο καταστατικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, την ύπαρξη Αριθμού Φορολογικού Μητρώου κ.λ.π.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνεται δεκτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας από όλους τους φορείς ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει ουσιαστικά σε προβλήματα που απασχολούν το Σχολείο και να προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα πάντα με τις δυνάμεις του.

  Η Πρόεδρος του Συλλόγου ορίστηκε ως μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών με δικαίωμα ψήφου, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για το Σχολείο μας, αλλά και για όλα τα Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων έτσι ώστε να εγκρίνονται πιστώσεις για τα λειτουργικά αλλά και κτιριακά έργα στα σχολεία.

  Με παρεμβάσεις συνεχείς των μελών μας καταφέραμε να γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρων με πλάκες, σημείο στο οποίο πολλά παιδιά γλιστρούσαν λόγω νερών ή πάγου το χειμώνα. Προσπαθούμε να φτιαχτεί και η σκάλα που ενώνει τις δυο αυλές.

  Δενδροφύτευση στην αυλή αλλά και προμήθεια υλικών όπως λιπάσματα κ.λ.π για την διατήρηση αυτών.

  Διαμόρφωση των παρτρεριών έτσι ώστε αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να μην αποτελούν σκουπιδότοπο.

 Ακόμη και αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου η προσπάθεια συνεχίζεται για την αντιμετώπιση κτιριακών προβλημάτων που υπάρχουν στο Σχολείο μας (υγρασίες, τουαλλέτες των μαθητών για τις οποίες υπάρχει δέσμευση για ανακατασκευή  αλλά και στο εξωτερικό του κτιρίου όπου όλοι μας βλέπουμε καθημερινά τα προβλήματα τα οποία έχει.

Επίσης ως Σύλλογος συμμετέχουμε στην Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών με τέσσερις εκπροσώπους και με συμμετοχή ενός από αυτούς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης παλεύοντας συνεχόμενα για τα προβλήματα που υπάρχουν στα Σχολεία τόσο στα Δημοτικά καθώς και στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

Επίσης συμμετέχουμε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών όπου κληθήκαμε να τοποθετηθούμε σε θέματα που αφορούν συνολικά την πόλη μας.

Στην καθημερινή ζωή του Σχολείου τα μέλη του Δ.Σ βάση του Νόμου ανέλαβαν θέσεις οι οποίες αφορούσαν την λειτουργία αυτού.

Ειδικότερα:

Συμμετοχή στο Σχολικό Κατάστημα του Σχολείου (οικονομική επιτροπή) για τον έλεγχο των δαπανών.

Δυστυχώς όμως τα κονδύλια τα οποία δινόταν στο σχολείο σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκούσαν για τις καθημερινές ? λειτουργικές ανάγκες και εκεί ο Σύλλογος με απόφαση του Δ.Σ βοήθησε οικονομικά με την αγορά χαρτιών για φωτοτυπίες, μελάνια για τους εκτυπωτές, υλικά καθαριότητας, αγορά αθλητικού υλικού κ.λ.π.

 

Επιτροπή ελέγχου σχολικού κυλικείου έτσι ώστε να φτάνουν  στα παιδιά μας προϊόντα κατάλληλα, ο χώρος να είναι καθαρός αλλά και οι τιμές εντός των νόμιμων πλαισίων.

 του Δ.Σ κλήθηκε από την Διεύθυνση του Σχολείου να βοηθήσει στην λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου (έργο το οποίο είχε υλοποιηθεί με οικονομική ενίσχυση του προηγούμενου Δ.Σ)

Σαν  σύλλογος είχαμε και έχουμε την βασική αρχή να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας ώστε να έχουν πάντα όσο το δυνατόν καλύτερες δυνατές συνθήκες και  εντυπώσεις από το σχολικό τους περιβάλλον και τελικά να μένει σε αυτά μια ευχάριστη ανάμνηση.

        Ο Σύλλογος πέρα των πιο πάνω  πραγματοποίησε και άλλες δράσεις οι οποίες είναι οι εξής:

 

  1. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν κάποια δώρα τα οποίο δόθηκαν στα παιδιά καθώς και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ανά τμήματα στην οποία δόθηκε επιπλέον δώρο στα παιδιά που κέρδισαν το φλουρί.
  2. Χορηγία αθλητικού υλικού (μπάλες κ.λ.π) για τις ανάγκες του Σχολείου. Συμμετοχή με χρηματικό ποσό σαν χορηγία του συλλόγου  στους αγώνες RUN& OUTπου διοργανώθηκαν από το σχολείο μας, καθώς και προμήθεια μεταλλίων και διπλωμάτων για τους αθλητικούς αγώνες (σκυταλοδρομίες) που διοργανώθηκαν στο Σχολείο μας.
  3. Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του συλλόγου στην διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου    μπαζάρ. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την συμπαράστασή τους στην εκδήλωση με την αγορά υλικών για τις κατασκευές που έγιναν αλλά και για τις αγορές που έκαναν.  Επίσης ευχαριστούμε και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας οι οποίοι φρόντισαν η περσινή εκδήλωση να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή τμημάτων προσδίδοντας μια γιορτινή και ευχάριστη νότα σε παιδιά και γονείς.
  4. Ανέλαβε δράση για την στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες διανέμοντας ρούχα και τρόφιμα, και σε αυτό το σημείο υπήρξε η αμέριστη συμπαράσταση γονέων  τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
  5. Διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι στο χώρο του σχολείου όπου η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονέων (γλυκά, πίτες, κ.λ.π) είναι κάθε  χρονιά μεγάλυτερη.
  6. Διοργάνωση από το Σύλλογο των εκδρομών, οι οποίες έγιναν πλέον παράδοση στο σχολείο μας, σε Αθήνα για την Έκτη (τριήμερη) και σε Θεσσαλονίκη (διήμερη) για την Πέμπτη. 
  7. Συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγων των Δημοτικών Σχολείων Μαρμάρων και Καρδαμιτσίων για την διοργάνωση ημερίδων και εθελοντικής αιμοδοσίας.
  8. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου τελετή αποφοίτησης της Έκτης όπου δίνεται ένα αναμνηστικό   πακέτο στα παιδιά για να θυμούνται το πέρασμα τους από το σχολείο μας.
  9. Ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση της.
  10. Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών η οποία παρόλα τα προβλήματα που υπήρξαν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μπορέσουμε σαν Σχολείο να ενισχύσουμε οικονομικά το Χαμόγελο του Παιδιού στις μέρες των Χριστουγέννων.

 

Πιστεύουμε ότι στο μέτρο του δυνατού καταφέραμε κάποια πράγματα αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος.

Οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή έτσι ώστε ο Σύλλογος να είναι ακόμη πιο δυνατός για να συνεχίσει την προσπάθεια για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστούμε που ως μέλη του Συλλόγου ήσασταν δίπλα μας και στηρίξατε τις προσπάθειες  του Συλλόγου.

                                                            Για το Δ.Σ

           Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ                                                          ΜΠΑΛΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Δ.  ΙΩΑΝΝΟΥ 25

Τ.Κ 45445 ΙΩΑΝΝΙΝΑ