«Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται»

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, πιστή στο ετήσιο ραντεβού με τους χιλιάδες εθελοντές  της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο,

διοργανώνει και φέτος μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης για την εξάλειψη της παιδικής  φτώχειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου από τις 4μ.μ. έως τις 12μ.μ. και θα προβληθεί από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ. Με σύνθημα «Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται» απευθύνεται σε όλους εμάς και μας καλεί να συμμετάσχουμε, με τις λίγες δυνάμεις που μας απέμειναν, στον αγώνα για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού.

 unicef - Δικαιώματα των παιδιών -10 σύντομα βίντεο.

   Τα αποτελέσματα τελευταίας έρευνας του οργανισμού, που διεξήχθη σε όλο τον κόσμο, κατέγραψαν εντυπωσιακά στοιχεία αύξησης της φτώχειας, όχι μόνο στον Τρίτο κόσμο, αλλά και στα παιδιά πλούσιων χωρών της Δύσης. Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζει αποδεδειγμένα στη φτώχεια.

   Με αυτά τα θλιβερά δεδομένα, η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, κάνοντας ακόμη πιο ουσιαστική την παρουσία της στην χώρα μας, συνεργάζεται φέτος με τα ΠΙΚΠΑ και το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει είδη πρώτης ανάγκης που τα ιδρύματα αυτά έχουν ανάγκη.

   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η UNICEF απευθύνεται στα σχολεία όλης της χώρας και καλεί τους μαθητές και τους γονείς τους να βοηθήσουν το έργο της.

   Οι «εμβληματικοί» κουμπαράδες, που ανοίγονται λίγες μέρες πριν τον τηλεμαραθώνιο  (φέτος είναι στις 8 Δεκεμβρίου) στα σχολεία και η παράδοση των χρημάτων από τα ίδια τα παιδιά και τους δασκάλους τους , στους εκπροσώπους της  Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, ενισχύει τη σχέση της οργάνωσης με τα παιδιά και διευρύνει την αλληλεγγύη των παιδιών όλου του κόσμου.

   Στo πλαίσιo αυτό, απευθυνόμαστε και  στο σχολείο σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε σ? αυτή την προσπάθεια. Ο κουμπαράς,  που θα ανοίξετε από σήμερα έως και τις 8 Δεκεμβρίου, είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει « ένα πεινασμένο παιδί που μας χρειάζεται» στην Ελλάδα και όπου αλλού.