Οι προϋποθέσεις που διευκολύνουν τη συμπερίληψη των παιδιών θα αποτελέσουν το θέμα διαλόγου και προβληματισμού των εκπαιδευτικών του 7ου και 10ου

Δ.Σχολείου Ιωαννίνων, του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής, των Σχολικών Συμβούλων Γενικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και μελών της ομάδας του ΚΕΔΔΥ.
Μία συζήτηση που επαναλαμβάνουμε, αλλά ποτέ δεν είναι ίδια...άλλοι άνθρωποι, άλλη εμπειρία, άλλο συναίσθημα, άλλες δυσκολίες, άλλες καλές πρακτικές, άλλες προτάσεις!!!

"Φυλακίσαμε" ορισμένες στιγμές από τη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς του 7ου και 10ου Δ.Σχολείου, παρουσία όλων των σχολικών συμβούλων (ειδικής και γενικής αγωγής) και μελών της ομάδας του ΚΕΔΔΥ.
Μαζί με τις φωτογραφίες σάς μεταφέρουμε τις διαπιστώσεις ότι οι εκπαιδευτικοί συμπράττουν για τη συμπερίληψη των μαθητών, διαθέτουν ιδέες, μεθόδους και πρακτικές και πολύτιμες προτάσεις για τη βελτίωσή της. Καιρός να τις αναδείξουμε, να τις εμπλουτίσουμε και να τις γενικεύσουμε.
Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και τα υπουργεία τη δική τους..

***Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση για όλους μας. Γίνονται πολλά πράγματα στα σχολεία και αποτελεί ουσιαστική ανάγκη η διάχυση τους μέσω συζήτησης. Η παρέμβαση και θεωρητική καθοδήγηση από το ΚΕΔΔΥ μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε δύσβατο αλλά σωστό δρόμο. Κα Μπικα , σας ευχαριστούμε για την ουσιαστική δουλειά σας. κ.Σχολικοι Σύμβουλοι ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση σας!

Φωτογραφίες από την επιμόρφωση:  Επιμόρφωση στη συμπερίληψη