Αγαπητοί γονείς ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ για τη σημερινή διπλή γιορτή της πατρίδας μας !

Στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε λόγω του COVID19 με τα γνωστά επακόλουθα που βιώνουμε όλοι μας, πιστεύω πως είναι επιβεβλημένη από μέρους

μας ,δηλ. των εκπαιδευτικών, η επικοινωνία με τους μαθητές μας για μια ουσιαστική και ενθαρρυντική αλληλεπίδραση.

Ο καταιγισμός ειδήσεων και πληροφοριών από το Υπουργείο αλλά και τα ΜΜΕ λόγω της δεδομένης κατάστασης είναι πραγματικά τεράστιος. Το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να αποσαφηνίσει κάπως την κατάσταση ως προς τις ενέργειες του σχολείου μας και των εκπαιδευτικών μας και για καλύτερη ενημέρωσή σας.

Από το Υπουργείο είναι σαφής η οδηγία της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) με τους μαθητές μας-παιδιά σας ώστε να υπάρχει μια υποστηρικτική αλληλεπίδραση και μια ουσιαστική επικοινωνία.

Σήμερα στάλθηκαν οι οδηγίες στους γονείς που μας έχουν δηλώσει το email τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Για τις τάξεις Α΄ και Β’ που δεν γνωρίζετε το ΑΜ των παιδιών σας ,επειδή δεν έχετε λάβει Έλεγχο Προόδου μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Σχολείο εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 2651022566 ή στέλνοντας email στο Σχολείο μας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή επικοινωνώντας με τον δάσκαλο του τμήματός σας. Η εγγραφή στο ΠΣΔ μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30/3/2020 με νέο έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Ήδη η πλατφόρμα του myschool του Σχολείου μας έχει ενημερωθεί με τα email των μαθητών μας σε ποσοστό 91%. Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καθόλου ηλεκτρονικές διευθύνσεις και κάποιοι άλλοι με τους οποίους στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία. Κάποιων μαθητών των οποίων τα email δεν υπάρχουν ,θα ήταν ίσως θεμιτό μέσω των συμμαθητών τους να εντοπιστούν και να γνωστοποιηθούν στο Σχολείο μας, σε τυχόν επικοινωνία των παιδιών σας με κάποιους , εφόσον διαπιστωθεί, ότι δεν έχουν λάβει κάποια ειδοποίηση από το Σχολείο μας.

Η επιλογή της πλατφόρμας ή της επικοινωνίας με τους μαθητές, ακόμη και με email, που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού, με γνώμονα την καλύτερη κι ευκολότερη πρόσβαση.

Οι ασκήσεις-εργασίες που θα δοθούν από τους εκπαιδευτικούς στους μαθητές μας- παιδιά σας θα έχουν εμπεδωτικό - επαναληπτικό χαρακτήρα. Στο άμεσο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση και από τους εκπαιδευτικούς για την εξ αποστάσεως διδασκαλία όπως κρίνουν κατά τη γονιμότερη και πιο ανατροφοδοτική μέθοδο στα email σας.

Ελπίζω να βοηθήσουν οι παραπάνω πληροφορίες και να ευχηθώ για άλλη μία φορά Χρόνια Πολλά , Καλή Δύναμη , Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλους μας, γιατί οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και εύχομαι να τις περάσουμε όλοι μας ανώδυνα!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ιωάννης Ναπ. Βασδέκης