Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ7/219218/Δ1/13.12.17 του ΥΠ.Π.Ε.Θ από τον μήνα Ιανουάριο 2018 θα ξεκινήσει να υλοποιείται η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» μέχρι τον

Ιούνιο 2018 και θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου κατόπιν ειδικής συνεδρίασης 24/9-1-2018 αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δράση ως εξής:

Σάββατο 27 – Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018
Σάββατο 17 – Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018
Σάββατο 24 – Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
Σάββατο 28 – Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Σάββατο 26 – Κυριακή 27 Μαΐου 2018
Σάββατο 09 – Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

1. Οι εκπαιδευτικοί θα τροποποιήσουν το πρόγραμμα ώστε τα βιβλία και τα τετράδια των μαθημάτων της Δευτέρας να μένουν στο σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο της δράσης. Οι εκπαιδευτικοί την ημέρα αυτή δεν θα βάζουν εργασίες, τεστ ή οποιαδήποτε μελέτη για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.
2. Οι τσάντες των μαθητών θα παραμένουν στην αίθουσα διδασκαλίας μέχρι τη Δευτέρα. Αν κάποιος μαθητής επιθυμεί να την πάρει στο σπίτι, μπορεί να το κάνει είτε αφήνοντας τα βιβλία και τετράδια στο θρανίο του και παίρνοντας την τσάντα και τα προσωπικά του αντικείμενα, είτε παίρνοντας την τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα μαζί. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά στη συγκεκριμένη δράση.
3. Όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν από τη δράση καθώς είναι κάτι καινούριο για όλους μας, θα συζητηθούν από τον Σύλλογο Διδασκόντων, θα αξιολογηθούν και θα αποτιμηθούν στο τέλος του β΄ τριμήνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σκοπός της συγκεκριμένης δράσης σίγουρα είναι η χαλάρωση και ξεκούραση των μαθητών από ένα πρόγραμμα επιφορτισμένο και εξουθενωτικό μια φορά τον μήνα. Όμως ο απώτερος στόχος είναι να μπορέσει η οικογένεια το Σαββατοκύριακο να συσπειρωθεί και να διατεθεί ποιοτικός χρόνος των μαθητών με τους γονείς τους.
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, αδράξτε την ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά σας, να επικοινωνήσετε μαζί τους χωρίς την έγνοια της μελέτης, να πάτε μαζί μια βόλτα, κινηματογράφο, θέατρο, να παρακολουθήσετε ίσως μια συναυλία ή ό,τι άλλο κρίνετε εσείς ότι θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αποφόρτιση των παιδιών σας.

Ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού σχολείου

Ιωάννης Ναπ. Βασδέκης

 sxoleio tsanta