18-12-2011

    Tο School Lab είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη,

η οποία απευθύνεται σε μαθητές από Ε? Δημοτικού έως Γ? Γυμνασίου.

    Ο στόχος του School Lab είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους σε άμεση συνεργασία με τους νέους επιστήμονες? μέντορες.

 

     Οι μαθητές που συμμετάσχουν θα δημιουργήσουν ομάδες 2-3 ατόμων με τους φίλους τους, θα επιλέξουν όποιο επιστημονικό θέμα επιθυμούν, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια των καθηγητών τους και των νέων επιστημόνων θα παρουσιάσουν το θέμα τους, με οποιοδήποτε ευρηματικό και κατανοητό τρόπο, θα το βιντεοσκοπήσουν με camera (ακόμα και με του κινητού τους τηλεφώνου), θα το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα School Lab?όπως, δηλαδή, οι πραγματικοί επιστήμονες! Παράλληλα, θα αναλάβουν οι «μέντορες» την υποστήριξή τους στις τεχνικές Επικοινωνίας της Επιστήμης.

 

    Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα School Lab με δύο ομάδες μαθητών από την Στ τάξη, οι οποίες αναζήτησαν πληροφορίες, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, διαφώνησαν, χρησιμοποίησαν την κάμερά τους για βιντεοσκόπηση, καθώς και λογισμικά για τη δημιουργία και την τελική παρουσίαση του επιστημονικού θέματος που είχαν αναλάβει! Φυσικά μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία επετεύχθη ο μεγάλος μας στόχος? να διασκεδάσουν και ο σάκος των αναμνήσεων του κάθε μαθητή να γεμίσει με ακόμη μια όμορφη σχολική δραστηριότητα!


Όνομα ομάδας: Celebrities
       Ονόματα μαθητών: Καμπέρη Άννα και Τσιρώνη Δέσποινα (Στ1)                                     
       Επιστημονικό θέμα: ?Γιατί ο ουρανός φαίνεται γαλάζιος?
       Μέντορας ομάδας: Μιχαηλίδης Ανδρέας

Όνομα ομάδας: Mercury
       Ονόματα μαθητών: Τζόκα Γαβριέλα και Τάσος Κωνσταντίνος (Στ2)
       Επιστημονικό θέμα: ?Ο κύκλος του νερού?
       Μέντορας ομάδας:  Παπαδημητρίου Νίκος
      
       Εκπαιδευτικός: Ζδράβου Πολυξένη (ΠΕ 19-20)

Σύνδεσμος ιστοσελίδας: http://school-lab.org
Video συμμετοχών:  http://school-lab.org/video-gallery

                               ή στα "Βίντεο" της σελίδας μας